Sæt dig godt tilrette ved et airconditionanlæg

15 april 2021 Anders Lundtang Hansen

Der er nogle af de første airconditionanlæg, der var imponerende i kraft af dem selv, fordi man hidtil ikke havde haft mulighed for nøjere at tilpasse temperaturen, om den skulle være varmere eller koldere.

Man kan presse citronen og sige, at det jo er os menneskers evne til at tilpasse os nye elementer, som har gjort, at vi har udforsket fjerne egne; og det har hængt sammen med temperaturen, for sådan en hårløs abe som mennesket ville ikke klare den længe, hvis ikke vi kunne varme os eller lære at nedkøle os.

Nu er vi så nået frem til, at vi kan få god aircondition i Vejle af alle steder og videre, om det er til bilen, der private hjem eller firmaet.

De har længe været lidt længere foran med den teknologi i andre lande, der enten var mere varme eller kolde, også fordi det var dyrt for almindelige danskere at have den slags.

Nu kan man ikke forestille sig et liv uden.

Sæt pris på den gode aircondition

Før da måtte man bare tage varmt tøj på eller tage noget tøj af, når man begyndte ikke at have det tilpas i kroppen.

Og ellers kunne man tage noget varmt eller koldt at drikke; man kunne lufte ud eller skabe gennemtræk, hvis det var nødvendigt.

Senere opdagede man jo også, hvor vigtigt indeklimaet var for ens helbred, at man begyndte at investere i bedre metoder til at regulere temperaturen.

Derfor er det næsten blevet obligatorisk, at man har den slags på arbejdspladserne, så medarbejderne kan have bedre mulighed for at arbejde under ordnede forhold.

Men som vi tilpasser os de nye tilstande, så ser vi os jo sjældent tilfredse: Nu vil vi have endnu bedre og mere nøjeregnende klimaanlæg, så man virkelig kan indstille temperaturen meget præcist.

Sådan vil udviklingen nok også fortsætte. 

Flere nyheder