Første gang i Aarhus? Det skal du opleve

By:

advertorial

Har du ikke været i Aarhus før, bliver du måske overrasket over, hvor hyggelig byen er. For Danmarks andenstørste by har nemlig masser at byde på. Faktisk så meget, at det kan blive helt svært for dig at vælge, hvad du egentlig skal se i byen. Her kommer vi derfor med nogle bud til dig. 

1. Science Museerne 

Først og fremmest er det værd for dig at undersøge en eller flere af afdelingerne af Science Museerne. Museerne består af Botanisk Have, Steno Museet og Ole Rømer Observatoriet. Derudover har de også et herbarium, som du har mulighed for at tilgå online. 

Botanisk Have ligger i nærheden af midtbyen og den Gamle By og er derfor et nemt sted at komme til. Der kan du nyde de mange forskellige planter, og der er endda gratis adgang til væksthusene. 

Steno Museet ligger i forbindelse med Aarhus Universitet. Der har de forskellige udstillinger, hvor du blandt andet kan blive klogere på kroppen, stjernerne, planter og dyr. Se mere på https://sciencemuseerne.dk/ 

image

2. Moesgaard Museum

Vil du også gerne udforske noget af vores historie, mens du er i Aarhus, bør du besøge Moesgaard Museum. Det ligger lidt udenfor byen, men det er nemt at komme dertil med offentlig transport eller i bil. På museet kan du blandt andet blive klogere på jernalderen og vikingetiden i nogle meget smukke og interaktive udstillinger. 

3. Aros 

Aros er selvfølgelig mest kendt for sin regnbue på toppen, men museet kan meget mere end det. Der har du mulighed for at se en række forskellige former for kunstværker. Det kan for eksempel være den store statue af drengen Boy. Derudover er der også en række skiftende og faste udstillinger. 

Der vil altså være masser af ting, som du kan dykke ned i, når du besøger Aarhus. Det er derfor et perfekt sted at tilbringe en forlænget weekend. 

Posted in: aktiviteter