Få hjælp til at lave testamente

04 oktober 2016 Emilie Jacobsen

Det er altid en god ide, at du får en advokat til at hjælpe dig med at lave testamente. På den måde er du sikker på, at testamentet bliver udfærdiget på den helt rigtige måde. Ellers er det ikke sikkert, at det er juridisk gældende, når det så endelig kommer til stykket. Der er nemlig nogle arveregler, som man skal overholde. Det er for eksempel i forhold til arven mellem børn og forældre. 

Hvis du bor i Odense, kan du nemt finde en advokat Odense, der kan hjælpe dig med at lave et juridisk bindende testamente. Det kan for eksempel være Hviid Advokater. Advokaten har styr på alle reglerne, hvilket gør, at det hele bliver, som du gerne vil have det. Samtidig med at loven bliver overholdt. 

Generelt er det altid en god ide at have et testamente. På den måde har du gjort, hvad du kunne, for at din arv bliver fordelt, som du gerne vil have det. Det er ikke sikkert, at den ellers var blevet det. 

Hvis du gerne vil betænke en organisation med nogle af dine penge, er det også en god ide at oprette et testamente. Det er jo ikke sikkert, at dine arvinger overholder dine ønsker om, hvem du gerne vil give dine penge til. Når du er død, er det jo deres penge og ikke dine. Med et testamente kan advokaten sørge for, at en organisation modtager pengene. 

Arv kan ofte give anledning til strid i familier. Folk bliver grådige, når deres nærmeste dør. Så bliver de sure over, at de ikke har fået flere penge. Eller at de ikke fik sølvtøjet, som de ellers havde regnet med. Det kan derfor være en stor hjælp for dine efterladte, at du har skrevet et testamente. Nogle mennesker begynder at give ting væk, før deres død. Det kan være sølvtøjet, malerierne eller de fine glas. På den måde ved de, at de havner i de rigtige hænder. De kan endda nå at se dem i brug hos nogle andre. 

Men det er ikke alt, du kan give væk, før du dør. Du er jo nødt til at have nogle ting tilbage. Også i forhold til møbler og memorabilia er det derfor en god ide at oprette et testamente. Ofte handler det ikke om værdien af tingene, når folk bliver uvenner. Det handler om, at man føler sig forbigået. Det kan derfor også være en ide at  skrive et brev, som du lægger ved testamentet. 

Flere nyheder